Ako Odstrániť škvrny Z Kože

Obsah:

Ako Odstrániť škvrny Z Kože
Ako Odstrániť škvrny Z Kože

Video: Ako Odstrániť škvrny Z Kože

Video: Ako Odstrániť škvrny Z Kože
Video: Ako odstrániť škvrny od pera / Miriam Štolfová** 2024, Marec
Anonim

Výrobky z prírodnej kože boli vždy veľmi populárne. Je to odolný, krásny a priedušný materiál, ktorý sa používa v najrôznejších oblastiach ľudského života. Každý majiteľ koženého výrobku sa zaujíma o pravidlá starostlivosti. Ako teda správne odstrániť škvrny z koženého výrobku?

Ako odstrániť škvrny z kože
Ako odstrániť škvrny z kože

Je to nevyhnutné

  • - škrob, rafinovaný benzín;
  • - kuchynská soľ, voda, terpentín, vlnené látky;
  • - krieda, kefa;
  • - mydlo na pranie, špongia.

Inštrukcie

Krok 1

Mastné škvrny z kožených výrobkov je možné odstrániť nasledujúcim spôsobom: Zmiešajte rovnaké množstvo zemiakového škrobu a rafinovaného benzínu. Mali by ste dostať akúsi kašu, ktorú je potrebné vtrieť do škvrny, nechať ju chvíľu pôsobiť. Benzín sa postupne odparí a škrob dobre odstráni z pokožky dobrým pretrepaním. Ak je mastná škvrna dosť nasýtená, opakujte tento postup niekoľkokrát, potom ju utrite vlhkou handričkou.

Krok 2

Škvrny od atramentu, ktoré sa náhodne objavia na koži, je možné odstrániť bežnou soľou. Špinu zalejte silnou vrstvou kuchynskej soli a zľahka ju navlhčite vodou. Nechajte soľ na koženom produkte dva až tri dni. Potom ho z odevu strhnite a škvrnu vydrhnite čistou vlhkou špongiou. Namažte terpentínom a kefou do lesku vlnenou alebo zamatovou handričkou.

Krok 3

Mastné alebo mastné škvrny na koženom predmete (taška, bunda, opasok atď.) Sa dajú ľahko vyčistiť bežnou kriedou. Miesta kontaminácie naplňte práškovou kriedou a nechajte pôsobiť deň. Potom kriedový prášok striasť a dôkladne vydrhnúť mäkkou kefkou tam, kde bola mastná škvrna. Ak je to žiaduce, môžete postup opakovať dvakrát alebo trikrát, utrieť kožený výrobok vlhkou špongiou.

Krok 4

Ak je na koženom produkte odolná škvrna, mydlo na prádlo si s ňou ľahko poradí. Napeňte ním špinavé miesto a rýchlo, ale jemne ho pretrite špongiou. Potom niekoľkokrát utrite vlhkou handričkou. Nenechávajte mydlo na pokožke dlho, mohlo by dôjsť k poškodeniu produktu (pokožka bude suchá a krehká). Postup opakujte toľkokrát, koľko je potrebné na úplné odstránenie škvrny.

Odporúča: